Περί Κορονοιού ο λόγος

Το τελευταίο διάστημα η ζωή όλων μας  αλλαξε Η ανθρωπότητα βιώνει μια  πραγματική “οδύσσεια” με τον ιό του κορονοιού,
που έχει επίδραση στη βιωσιμότητα μας και κατ' επέκταση στην καθημερινότητα του καθενός, Αυτή η αλλαγή πραγματικότητας και συνθηκών, έχει αλλάξει και τον τρόπο σκέψης και επικοινωνίας. Το βλέπουμε, το βιώνουμε, το ζούμε. Η απομακρυσμένη επικοινωνία είναι το κύριο ζητούμενο σε κάθε μας βήμα. Εντούτοις αυτό που εμφανίζει μεγαλύτερη σημασία σε όλο αυτό το φαινόμενο του “εγκλεισμού” μας στο “Μένουμε Σπίτι” είναι η διαχείριση των συμπεριφορών μας, οι ατελείωτες σκέψεις, η αντιδραση στη μοναχικότητα και η διαδικασία περιορισμού κάποιων ελευθεριών μας. Ξέρω τι θα με ρωτήσετε τώρα.
Εκεί που νομίζεις οτι όλα έχουν στρώσει και είσαι έτοιμος για το επομενο βήμα ξαφνικά εμφανίζεται ένας ιός ονόματι κορονοιός ή Covid-19 κατά τα κοινώς λεγόμενα σου και “σπαραλιάζει” όλα όσα έχεις δημιουργήσει.
Ναι, θα συμφωνήσω απόλυτα σε αυτό. Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο επιβάλλεται να είμαστε εγκρατείς, να επαληθεύουμε την κάθε πληροφορία που μας κοινοποιούν τα ΜΜΕ και να πέρνουμε τις κατάλληλες ατομικές προφυλάξεις, διότι η κάθε ζωή είναι σημαντική και μοναδική. Παράλληλα επειδή βομβαρδιζόμαστε καθημερινώς με χιλιάδες πληροφορίες οι οποίες πολλές φορές μπορούν να χαρακτηριστούν ως fake news, θα πρέπει να τεκμηριώνουμε την κάθε είδηση. Είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με σύνεση, ψυχραιμία, θέληση και δύναμη. Δεν θα πρέπει να επηρεαζόμαστε από τρίτους αλλά θα πρέπει να ακολουθήσουμε μόνο τις οδηγίες των ειδικών – γιατρών. Η συναισθηματική μας ανάταση θα έρθει, αλλά μέχρι τότε θα πρέπει να βρούμε διόδους αντιμετώπισης του χρόνου και του χώρου μας. Ο δρόμος είναι ανηφορικός και δεν γνωρίζουμε που θα καταλήξει. Το μέλλον απρόβλεπτο όπως και οι καταστασεις. Όπως και οι ανθρωποι που με τις συμπεριφορές τους διαμορφώνουν την πραγματικότητα. Αυτο που προέχει τώρα είναι η υγεία. Τα υπόλοιπα έρχονται.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More